sestdiena, 2011. gada 29. oktobris

Vista Marākešas gaumē

Par šo vistas recepti no žurnāla "Labu apetīti!" Linda man stāstīja jau kādu laiku atpakaļ, bet tikai tagad to izmēģināju un varu teikt - labāk vēlu nekā nekad. Vista, pateicoties garšvielu un garšaugu sajaukumam, ir aromātiska, sulīga.
Nepieciešams:
1,6-2 kg smaga vista - vesela vai sagriezta gabalos
1 sīpols vai 2 šalotes
1 ķiploka daiviņa
pa saišķītim pētersīļu un kinzas
1,5 tējkarote paprikas
1,5 tējkarote kumina
šķipsniņa kajēnas piparu
1 tējkarote sāls
40 g mīksta sviesta
citrons
Pagatavošana:
Var pagatavot veselu ceptu vistu vai sagriezt to gabalos /es izmantoju vistas lielos šķiņķīšus/. Marinādei paredzētos garšaugus, garšvielas, sīpolus un ķiplokus sablendē, pieliek sviestu, blendē vēl, līdz veidojas pastveidīga konsistence. Ar šo masu apsmērē vistu un liek ledusskapī marinēties 1-2 stundas.
Vistu kārto traukā. Citronu sagriež daivās un nedaudz sulas uzspiež vistai. Citrona daivas saliek pie vistas traukā. Vistu cep ~1 stundu 180-190C, ik pa laikam aplaistot ar šķidrumu, kas veidojas cepšanas laikā. Ja vista cepšanas laikā kļūst pārāk brūna, bet vēl nav gatava, trauku pārklāj ar foliju un cep gatavu. Pasniedz, protams, ar kuskusu - tam uzlej šķidrumu no trauka, virsū liek vistas gabaliņus.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...