otrdiena, 2011. gada 11. oktobris

Vista ar medus sinepju glazūru

Medus sinepju mērce ir ne tikai viegli pagatavojama, bet tajā marinētai gaļai ir patīkama, viegli austrumnieciska garša.
Sastāvdaļas:
4 vistu šķiņķīši /vai stilbiņi/
1 ēdamkarote  medus
1 ēdamkarote sinepes ar graudiņiem /izmantoju franču ar graudiņiem/
1 ēdamkarote sojas mērce
2 ķiploka daiviņas
sāls
glazūrai:
1 tējkarote medus
1 tējkarote sinepes ar graudiņiem
Pagatavošana:
Sajauc marinādi no medus, sinepēm, sojas mērces un sasmalcināta ķiploka, pieber nedaudz sāli /ja nevēlas, var to arī nepievienot/. Marinādi pārlej vistas gabaliņiem un atstāj marinēties ledusskapī uz pāris stundām vai vēl labāk uz nakti.
Vistu kārto ugunsdrošā traukā un liek cepeškrāsnī 180C uz stundu. Pirmo pusstundu trauku pārklāj ar foliju, pēc tam to noņem. Kad vista gatava, gabaliņus pārsmērē ar glazūru un cep vēl ~3-5 minūtes grila režīmā, lai veidojas garoziņa. Piedevās rīsi vai dārzeņi.
Recepte aizgūta šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...