ceturtdiena, 2011. gada 13. oktobris

Vafeles

Sen tas bija, kad parādījās pirmās vafeļpannas, bet tas bija liels liels notikums. Ne jau katrai ģimenei bija tā laime iegādāties šo brīnumu, tāpēc pannas tika aizdotas vai, ja tas neizdevās, aizrunātas jau izceptas vafeles. Tagad nav nekādu problēmu ieiet veikalā un nopirkt vafeļpannu pēc sirds patikas. Tomēr man vislabāk patīk tās vecum vecās smagās vafeļpannas un arī šīs vafeles ceptas tajā. Bet recepte derīga arī modernajām pannām.
Nepieciešams:
200 g margarīna
4 olas
nepilna glāze cukura
1 tējkarote vaniļas cukura
šķipsniņa sāls
glāze miltu
Pagatavošana:
Olas saputo ar cukuru un vaniļas cukuru, pievieno šķipsniņu sāls un kausētu margarīnu, iesijā miltus un sajauc viendabīgā masā. Uzkarsē vafeļpannu un cepamo virsmu viegli iesmērē ar nelielu daudzumu margarīna. Ar karoti liek mīklu un cep zeltaini brūnas vafeles. Vēl karstas vafeles sarullē vai satin konusa formā. Atdzisušas tās var var ēst vienkārši tāpat, bet  var arī pildīt ar krēmu vai saldējumu, papildinot ar kapātiem riekstiem un/vai svaigām ogām.

1 komentārs:

  1. laba un vienkarsa recepte. Tiesam labakas ir vecas labas padomju smagas vafelpannas. draugi ir nopirkusi jaunmodigas pannas,et ka jacep ta versas pie manis pec manas pannas!!!! :)

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...