pirmdiena, 2011. gada 24. oktobris

Tomātu zupa ar rīsiem un frikadelēm

Tomātu zupas var ēst cauru gadu - vasarā aukstās, bet rudens ziemas periodā - sātīgas un sildošas. Un nekad tās neapniks, jo iespējamo kombināciju ir tik daudz!
Sastāvdaļas:
konservēti tomāti savā sulā - 400 g
1 sīpols
1 burkāns
2 kartupeļi
2 ēdamkarotes rīsu
augu eļļa - cepšanai
dilles, pētersīļi
1 ķiploka daiviņa
sāls, pipari
1/2 tējkarote cukurs
frikadelēm:
250 g malta liellopu gaļa
sāls, pipari
1 ola
zaļumi pēc vēlēšanās
Pagatavošana:
Sīpolu sīki sagriež, burkānu - sarīvē. Pannā apcep dārzeņus, ~5-7 minūtes. Pievieno konservētos tomātus, sasmalcinātus zaļumus,  sautē vēl ~ 5 minūtes.
Noskalo rīsus un ber verdošā ūdenī, vāra ~10 minūtes, pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus, pieber sāli, piparus un turpina vārīt vēl kādas 5 minūtes.
Samīca malto gaļu ar olu, sāli, pipariem, sakapātiem zaļumiem un veido frikadeles. Tās kopā ar apceptajiem dārzeņiem liek zupā, pieber piparus, cukuru, ja nepieciešams sāli, un vāra ~5-7 minūtes.
Sezonas laikā konservētu tomātu vietā var ņemt svaigus - tikai tad tiem jānoņem miziņa.

4 komentāri:

  1. ļooooti garšīga :) garšoja gan pašai, gan vīram, gan bērnam. noteikti uz palikšanu mūsu ēdienkartē, paldies!

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...