ceturtdiena, 2011. gada 27. oktobris

Siltie kuskusa salāti ar sēnēm un burkāniem

Šādi salāti var būt gan kā piedeva gaļas ēdienam, gan patstāvīga maltīte. Pēc vēlēšanās salātus var papildināt ar citiem dārzeņiem.

Nepieciešams:
1 glāze kuskuss
200 g sēnes /man bija šampinjoni/
1 burkāns
1 sīpols
olīveļļa
1 glāze buljona
zaļumi /kinza, pētersīļi/
sāls, pipari
Pagatavošana:
Burkānu sarīvē, sīpolu un sēnes sagriež. Pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolu, pievieno sēnes, pēc tam burkānus, sautē ~5 minūtes.
Pagatavo kuskusu - ieber traukā, pārlej ar verdošu buljonu, trauku pārklāj ar foliju un atstāj uz 5 minūtēm. Kad kuskuss uzbriedis, samaisa to ar dakšiņu, kurai uzdurts neliels sviesta gabaliņš.
Kuskusu ieber pannā pie dārzeņu sēņu maisījuma, pievieno zaļumus, sāli, piparus, sajauc, ja nepieciešams, pielej vēl olīveļļu, un uzkarsē.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...