ceturtdiena, 2011. gada 6. oktobris

Rasoļņiks ar liellopa gaļu

Obligāta rasoļņika sastāvdaļa ir sālīti gurķi, bet likt tajā gaļu, subproduktus vai vārīt veģetāro zupu, tā ir brīva izvēle. Mēs esam gaļēdāji, tāpēc nepavisam nav grūti izvēlēties.
Sastāvdaļas:
700 g liellopu gaļas ar kaulu
3 ēdamkarotes grūbu
1 sīpols
1 burkāns
3 sālīti /vai marinēti/ gurķi
pusglāze vai vairāk gurķu marinādes
sāls, pipari
lauru lapa
4 kartupeļi
augu eļļa - cepšanai
Pagatavošana: 
Gaļai pārlej ūdeni, uzvāra, noņem putas, pieber sāli, piparu graudiņus un vāra līdz gaļa gatava. Pa to laiku grūbas pārlej ar ūdeni un atstāj mērcēties.
Pannā apcep sarīvētu burkānu, pievieno sasmalcinātu sīpolu, apcep, pievieno gabaliņos sagrieztus gurķus, pielej mazliet gurķu marinādi un sautē līdz tie mīksti.
Gatavu gaļu izņem no buljona, tajā liek vārīties grūbas. Gaļu sagriež gabaliņos un arī liek buljonā. Pēc tam zupā liek gabaliņos sagrieztus kartupeļus un lauru lapu, vēlāk pieliek pannā sautētos dārzeņus. Pāris minūtes pirms zupa gatava, pielej gurķu marinādi. Pasniedz ar krējumu, kas sajaukts ar sasmalcinātām dillēm un ķiploku.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...