ceturtdiena, 2011. gada 20. oktobris

Podiņā sutināti griķi ar cauraudzi

Vai nav tā, ka parasti izvēlamies vārīt jau maisiņos safasētus griķus, jo tas ir tik viegli - ieliec maisiņu verdošā ūdenī un vāri noteikto laiku. Ērti, vienkārši, laba piedeva gaļas vai zivju ēdienam. Ar beramiem griķiem jau ir grūtāk. Var gadīties, ka izdodas izcila putra, bet tāpat gaidītā vietā dabūt kaut ko nenosakāmu. Varbūt tāpēc ir laiks izmēģināt griķus podiņā? Lai gan gatavošana podiņā ir samērā ilga /bet ne darbietilpīga/, šādi pagatavoti griķi noteikti garšos - tie ir irdeni, uzsūkuši gaļas un dārzeņu aromātu.
3-4 porcijām nepieciešams:
1 glāze griķu
1 sīpols
2 burkāni
500 g cauraudzis
sāls
lauru lapa
Pagatavošana:
Gaļu sagriež gabaliņos, apcep un liek podiņa apakšā. Virsū liek viegli apceptus salmiņos sagrieztus burkānus un sīpolu. Lai griķi būtu aromātiski, tos uz vidējas uguns sausā pannā izkarsē 3-4 minūtes, visu laiku maisot, lai nepiedeg. Pēc tam griķus ber virsū gaļai un dārzeņiem. Pārkaisa sāli, pieliek lauru lapu un pārlej ~3 glāzes ūdens. Podiņu liek cepeškrāsnī 180C uz ~50 minūtēm. Pasniedzot, griķiem uzliek piciņu sviesta un apmaisa.

2 komentāri:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...