piektdiena, 2011. gada 14. oktobris

Pasta ar Boloņas mērci

Boloņas mērce /itāļu val. - ragù alla bolognese/ ir bieza tomātu gaļas mērce, kurai nosaukums dots pēc tās rašanās vietas - Boloņas Itālijā. Tradicionāli Boloņas mērci pasniedz kopā ar tagliatelle, bet tikpat labi der arī citi pastas veidi.
2 porcijām nepieciešams:
200 g pasta pēc izvēles

300 g liellopu maltā gaļa
1 sīpols
2 ķiploka daiviņas
1 burkāns
200 g konservēti tomāti savā sulā
sāls, pipari
pāris bazilika lapiņas /ar baziliku esmu uz Jūs, tāpēc ņēmu pētersīli/
olīveļļa - cepšanai
rīvēts parmezāns - pārkaisīšanai
Pagatavošana:
Sālsūdenī novāra pastu. Dziļā pannā eļļā apcep sagrieztu sīpolu, pievieno sarīvētu burkānu un sasmalcinātu ķiploku. Kad dārzeņi mīksti, pieliek malto gaļu, pieber garšvielas un cep gatavu, ik pa laikam apmaisot. Pievieno tomātus, sajauc mērci un sautē vēl ~5 minūtes. Pasniedzot pārkaisa ar sieru un sasmalcinātiem zaļumiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...