svētdiena, 2011. gada 9. oktobris

Medus granola

Granola jau pēc būtības tas pats visiem labi zināmais muslis vien ir, toties cik labi skan! Pietiek šo gardumu vienreiz pagatavot pašam, kad veikalā to iegādāties vairs nav nekādas vēlēšanās. Granolas pagatavošanā iespējamas tik daudz variācijas, ka katru reizi var izmēģināt ko citu.
Nepieciešams:
2 glāzes auzu pārslas
rieksti /Indijas, valrieksti, mandeles vai citi/
sēkliņas /saulespuķu, sezama, linsēklas vai citas/
žāvēti augļi un ogas /rozīnes, aprikozes, ķirši, dzērvenes, vīģes vai citus/
1/4 glāzes vijīga medus
3 ēdamkarotes augu eļļas
šķipsniņa sāls
Pagatavošana:
Lielā bļodā sajauc auzu pārslas ar riekstiem un sēkliņām, pārlej medu, eļļu, pieber šķipsniņu sāls un kārtīgi visu sajauc. Masu vienmērīgi izklāj uz plātī ieklāta cepamā papīra un liek cepeškrāsnī 150-160C, pēc 15 minūtēm mazliet apjauc maisījumu un cep vēl ~10-15 minūtes. Izņem plāti no cepeškrāsns, pieber žāvētos augļus /lielākos sagriež mazākos gabaliņos/ un sajauc. Liek plāti atpakaļ cepeškrāsnī un vēl mazliet pacep. Auzu pārslām jābūt kraukšķīgām un zeltaini brūnām.
Granolu ēd ar jogurtu, kefīru, klāt pieliekot svaigas ogas vai augļus.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...