otrdiena, 2011. gada 18. oktobris

Maizes zupa

Atsevišķos gadījumos sevi uzskatu par slinku. Tādā nozīmē, ka nedaru to, ko var nedarīt. Viena no tādām lietām ir rīvmaizes sagatavošana maizes zupai. Manuprāt Lāču Īsta rudzu rīvmaize ir tik piemērota maizes zupas pagatavošanai, ka speciāli pirkt rupjmaizi un to kaltēt, lai pēc tam rīvētu, uzskatu par sava laika šķērdēšanu.
Mums garšo bieza maizes zupa, tāpēc uz 1 litru ūdens ņemu ~150 g rīvmaizes /ja tāda nepatīk, rīvmaizes daudzumu samazina par kādu trešdaļu/. Vārot liekas, ka var likt vēl, bet atdziestot zupa kārtīgi sabiezē. 
Tātad - verdošā ūdenī, nepārtraukti maisot, lai neveidojas kunkuļi, ber rīvmaizi. Klāt pievieno 2 ēdamkarotes brūnā cukura /der arī baltais/, pa 200 g uz pusēm pārgrieztu žāvētu aprikožu un melno plūmju /mājinieki ir samierinājušies, ka rozīnes manis gatavotā maizes zupā neatrast, bet ja pret tām nav iebildumu, var likt klāt/. Vāra 10-15 minūtes, visu laiku maisot. Zupa nav īpaši salda - labāk lai tāds ir putukrējums.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...