trešdiena, 2011. gada 12. oktobris

Liellopu gaļas sitenis ar zaļajiem zirnīšiem

Kā vēsta latviešu valodas skaidrojošā vārdnīca  - sitenis ir gaļas ēdiens, ko pagatavo no šķēlēs sagrieztas un ar gaļas āmuriņu izdauzītas gaļas.
Liellopu gaļas mīkstumu sagriež šķēlēs, izklapē, pārkaisa ar sāli, apviļā miltos un apcep gaiši brūnu. Liek traukā, uzlej nedaudz ūdens un sautē līdz gaļa mīksta /liku cepeškrāsnī 180C ~40 minūtes/. Taukos, kuros cepās gaļa, apcep miltus, atšķaida ar buljonu vai ūdeni, uzkarsē un pārlej gaļai. Pieber saldētos zirnīšus un uzvāra. Pēc garšas pieber sāli, pieliek saldo vai skābo krējumu. Piedevās vārīti vai cepti kartupeļi vai rīsi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...