pirmdiena, 2011. gada 17. oktobris

Lēcu zupa ar kūpinātu gaļu

Īsti rudenīga zupa - spēcinoša, sātīga un sildoša.
Nepieciešams:
150 g zaļās lēcas
300 g kūpināta gaļa /man bija gabaliņš šmorribu/
1 neliels sīpols
1 burkāns
1 selerijas kāts
1 ķiploka daiviņa
200 g konservēti tomāti savā sulā
sāls
Pagatavošana:
Gaļu pārlej ar aukstu ūdeni un vāra līdz tā gandrīz gatava. Pa to laiku sagriež sīpolu, burkānu un seleriju. Vispirms pannā apcep sīpolu, pēc tam burkānu un seleriju, pievieno noskalotas lēcas un turpina cept, tad pievieno konservētos tomātus un sautē kādas 5 minūtes.
Izņem gaļu no buljona, atdala no kauliem un sagriež gabaliņos, liek atpakaļ buljonā, pievieno saceptos dārzeņus ar lēcām un uz mazas uguns vāra ~20-30 minūtes vai kamēr lēcas gatavas.
Variants - ja gaļai nav kaula, to var arī nevārīt, bet sagrieztu gabaliņos pannā apcept. Tad tai klāt liek sīpolus, burkānu, seleriju, lēcas un tomātus. Kad viss sacepies, pārliek katliņā un pārlej ar buljonu vai ūdeni un vāra kamēr lēcas mīkstas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...