piektdiena, 2011. gada 28. oktobris

Ķirbju plācenīši

Šo recepti jau krietnu laiku atpakaļ sev biju ielikusi piezīmēs kā izmēģināšanas vērtu. Un izmēģināt tiešām bija vērts - sākot jau ar neaprakstāmo smaržu, jaucot sastāvdaļas /sajutos gandrīz vai Ziemassvētku priekšvakarā/ un beidzot ar garšu - plācenīši atgādina mīkstās piparkūkas, tāpēc par cepumiem īsti negribētu saukt.
Oriģinālā cepumi tika arī glazēti, bet es no tā atteicos, iespējams, ka to izdarīšu nākamo reizi, tikai izvēlēšos citu glazūru, jo salduma plācenīšiem ir pietiekami.

Tātad, nepieciešams:
560 g miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
1 tējkarote sodas
2 tējkarotes kanēļa
1/2 tējkarote maltas krustnagliņas
1/2 tējkarote muskatrieksta
1/2 tējkarote sāls
115 g mīksta sviesta
340 g cukura
1 tējkarote vaniļas ekstrakta /es liku vaniļas cukuru/
225 g ķirbju biezeņa /man šis daudzums bija par maz, papildus pieliku vēl 4 ēdamkarotes biezeņa/
1 ola
glazūrai:
450 g pūdercukura
3 ēdamkarotes piena
1 ēdamkarote kausēta sviesta
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
Pagatavošana:
Traukā sajauc miltus, cepamo pulveri, sodu, sāli, kanēli, krustnagliņas un muskatriekstu. Citā traukā saputo sviestu ar cukuru un vaniļas cukuru, pievieno ķirbja biezeni un olu. Kārtīgi visu sajauc un pamazām pievieno miltu maisījumu ar garšvielām. Mīkla sanāk bieza, pastveidīga, ķepīga /bet kāds aromāts!!!/. Mīklu ar karoti liek uz cepamā papīra, kas ieklāts plātī. Cep 180C 15-20 minūtes.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...