otrdiena, 2011. gada 11. oktobris

Dārzeņu stir fry

Stri fry ir ēdiena gatavošanas paņēmiens - cept maisot. Parasti produktus cep wok pannā. Dārzeņu stir fry ir pats vienkāršākais, bet daudz variācijām iespējamais šādi gatavojamais ēdiens, kas var būt gan kā patstāvīga maltīte, gan piedevas.

Šim rudenīgi krāšņajam dārzeņu stir fry izvēlējos burkānus, papriku, brokoli un seleriju. Burkānu un papriku sagriež strēmelēs, seleriju šķēlītēs, brokoli sadala nelielās rozetēs. Wok uzkarsē eļļu, liek tajā burkānus un ātri maisot apcep, pievieno pārējos dārzeņus un turpina maisot cept pāris minūtes. Beigās var pievienot sojas mērci vai kādu citu. Man ļoti garšo terijaki mērce, tāpēc šoreiz dārzeņus pārlēju ar to.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...