pirmdiena, 2011. gada 10. oktobris

Cepti banāni ar ruma piešprici

Ja man šodien, kad ārā tik drēgns un nepatīkams laiks, būtu jāatbild, kādu iedomājos paradīzi zemes virsū, tad nedomājot atbildētu - saule, okeāns, palmas un baltas smiltis. Kā Karību salās. Tās man saistās ar sauli, vasaru un prieku, tāpat kā turienes ēdieni. Un ja Karību salas, tad bez ruma nu nekādi :)
Banānu nomizo, pārgriež gareniski un vēl uz pusēm. Katliņā liek 1 ēdamkaroti sviesta, 2 tējkarotes cukura, šķipsniņu kanēļa, un maisot izkausē. Ieliek sagriezto banānu un cep 2-3 minūtes. Tievā strūkliņā pielej 2 ēdamkarotes apelsīna sulas, vēl nedaudz pacep. Tad pielej ēdamkaroti ruma un karsē, līdz šķidruma daudzums samazinās.
Banānus liek šķīvī, pārlej ar ar mērci, pārkaisa mandeļu skaidiņām. Pasniedz ar ogām - avenēm, zemenēm, mellenēm vai citām pēc savas izvēles.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...