piektdiena, 2011. gada 28. oktobris

Bouquet garni


Šāds garšaugu pušķis franču virtuvē ir neaizstājams un to izmanto gan sautējumu un mērču, gan buljonu un zupu pagatavošanā. Tradicionāli Bouquet garni sastāv no pāris zariņiem timiāna, pētersīļa zaļumiem /vai pētersīļa kātiem/ un lauru lapas. Bet tikpat labi pušķī var ielikt rozmarīnu, estragonu, selerijas lapas vai kātu, puravu. Noteiktas receptes nav.
Garšaugu pušķīti sasien ar kulinārijas diegu un pievieno ēdienam gatavošanas laikā, bet pirms pasniegšanas izņem. Bet var arī iegādāties jau gatavu Bouquet garni no kaltētiem garšaugiem, kas iepildīts maisiņā /pie mums gan neesmu redzējusi, bet tas nenozīmē, ka to nav/.
Te ir tikai daži ēdieni, kur noteikti jāpievieno Bouquet garni  - Beef bourguignon, Bouillabaisse, Ossobuco, Pot au feu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...