trešdiena, 2011. gada 19. oktobris

Biezpiena pīrāgs ar drumstalām un žāvētām dzērvenēm

Nedaudz atšķirīgs pīrāgs, jo gan pamatnei, gan pīrāga virsmai pamatā ir drumstalas. Bet kuram gan negaršo drumstalas? 
Vislabāk šis pīrāgs garšo atdzisis, kad garšas un smaržas jau savilkušās.
Nepieciešams:
pildījumam:
600 g biezpiena

4 olas
nepilna glāze cukura /no tā 1-2 ēdamkarotes drumstalām/
1 tējkarote vaniļas cukura
žāvētas dzērvenes
drumstalām:
1,5 glāze miltu
1 tējkarote cepamais pulveris
250 g sviests vai margarīns
Pagatavošana:
No miltiem, cepamā pulvera, cukura un sviesta sajauc drumstalas. Pagatavo pildījumu - ar mikseri saputo olas ar cukuru un vaniļas cukuru, pamazām pievieno biezpienu, kārtīgi visu sajauc. Beigās biezpiena masā iejauc miltos apviļātas dzērvenes. Cepamā formā /man formas izmērs 23 cm/ ieklāj cepamo papīru un izklāj drumstalas, ~2/3 no daudzuma, veidojot arī sānu maliņu. Ielej pildījumu un virsmu pārkaisa ar atlikušajām drumstalām. Cep 45-50 minūtes 180C.
Dzērveņu vietā pīrāgā var likt rozīnes.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...