trešdiena, 2011. gada 26. oktobris

Biezpiena cepumi ar ābolu pildījumu

Šie cepumi ne tikai izskatās eleganti, bet, pateicoties pildījumam, arī garšo atšķirīgi kā vienkārši biezpiena cepumi.  Mīklas pamatrecepte ņemta šeit
Nepieciešams:
400 biezpiena
150 g cukura
1 tējkarote vaniļas cukura
200 g sviesta vai margarīna
300-350 g miltu
1 tējkarote cepamais pulveris
pildījumam:
ābols
cukurs, kanēlis
Pagatavošana:
Saputo sviestu ar cukuru un vaniļas cukuru. Piejauc biezpienu /man bija sauss un graudains biezpiens, tāpēc to samalu gaļas mašīnā un pielēju pāris ēdamkarotes piena/, iesijā miltus ar cepamo pulveri un kārtīgi visu samīca. Nomizo ābolu, sagriež nelielos gabaliņos un sajauc ar cukuru un kanēli. Mīklu izveltnē 3-5 mm biezumā, sagriež kvadrātiņos. Kvadrāta vidū liek ābola gabaliņu /vai vairākus/, uzkaisa vēl mazliet cukuru un saspiež pretējos stūrīšus. Liek uz plātī ieklāta cepamā papīra un cep 180C 15-20 minūtes.
Ābola vietā var ņemt ievārījumu vai marmelādi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...