svētdiena, 2011. gada 23. oktobris

Biezpiena bumbiņas

Svētdienai piestāv gardumi, kurus visa ģimene kopā var izbaudīt. Viens no tādiem ir arī biezpiena bumbiņas, kuru pagatavošana nav sarežģīta, neprasa stundām ilgu stāvēšanu pie plīts, bet gatavošanas procesā var iesaistīties visi ģimenes locekļi.
Nepieciešams:
200 g biezpiena
80 g cukura
1 tējkarote vaniļas cukura
2 olas
šķipsniņa sāls
240 g miltu
1 tējkarote cepamais pulveris
~ 1 glāze augu eļļas cepšanai
pūdercukurs pārkaisīšanai
Pagatavošana:
Saputo olas ar cukuru un vaniļas cukuru, pievieno biezpienu, sāli un kārtīgi visu sajauc. Iesijā miltus ar cepamo pulveri. Samīca mīklu, tai jābūt tādai, lai nelīp pie rokām. Mīklu izveltnē 5-7 mm biezumā un ar formu izspiež aplīšus /es izmantoju shot glāzīti/, liek karstā eļļā un cep no abām pusēm brūnas bumbiņas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...