sestdiena, 2011. gada 29. oktobris

Biešu salāti ziemai

Šos salātus gatavoju jau vairākus gadus un tie ir glābiņš brīžos, kad maltītei ātri jābūt galdā - atliek nomizot vien pāris kartupeļus, iemest buljonā un piešaut biešu salātus no burciņas. Vēl garšīgāk, ja buljonā vārās kāda cūkas ribiņa. Sildoša sātīga zupa pārdesmit minūtēs gatava.
Sastāvdaļas:
1 kg vārītu biešu
1 kg burkānu
1 kg sīpolu
1 kg tomātu
200 g cukura
5-10 ķiploka daiviņas
zaļumi - dilles, pētersīļi. selerijas
2 tējkarotes sāls
0,5 tējkarote melnie pipari
augu eļļa cepšanai
Pagatavošana:
Bietes un burkānus sarīvē uz rupjās rīves, sīpolus sasmalcina un visu kopā dziļā pannā apcep. Tomātiem noņem miziņu, sagriež mazos gabaliņos.
Visu liek katlā, pieber sasmalcinātus zaļumus, pielej eļļu un sautē ~10 minūtes. Pieber cukuru, sāli, piparus, pievieno ar ķiploku spiedi saspiestus ķiplokus. Pasautē vēl 5 minūtes, karstu pilda burkās un aizvāko. Uzglabā vēsumā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...