otrdiena, 2011. gada 18. oktobris

Biešu salāti ar siļķi

Šie salāti no vācu virtuves liekas tik līdzīgi zināmajam vinegretam, tomēr garša ir atšķirīga,
Salātiem vajadzīgs:
2 vārītas bietes
4 ar mizu vārīti kartupeļi
skābs ābols /piemēram, kā Antonovka/
puse kārbas konservēto zaļo zirnīšu
sarkanais sīpols
2-3 ēdamkarotes saulespuķu eļļas
2 mazsālītas siļķes filejas
zaļie lociņi
Pagatavošana:
Bietes, kartupeļus un ābolu sagriež kubiņos /lai ābols nepaliktu tumšs, sagrieztos gabaliņus var aprasināt ar citrona sulu/, sīpolu ripās. Visu saliek traukā, pievieno zaļos zirnīšus, pārlej eļļu un sajauc. Salātus liek šķīvī, virsū kārto sagrieztus siļķes gabaliņus un pārkaisa ar sagrieztiem zaļajiem lociņiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...