trešdiena, 2011. gada 21. septembris

Vistas frikadeļu zupa ar nūdelēm un gailenēm

Man gailenes patīk ne tikai to garšas un aromāta dēļ. Tās ir sēnes, kas vienas no pirmajām priecē gardēžus jau vasaras vidū, un ir atrodamas vēl līdz vēlam rudenim. Tā arī šorīt, izmetot nelielu līkumu pa mežu, mājās atgriezos ar gaileņu grozu. Šai zupai pietiek ar lielu sauju gaileņu, lai tā iegūtu to īpašo smaržu, kas ir sēņu zupām.
Nepieciešams:
2 litri vistas buljona*
2 burkāni
nūdeles
gailenes
augu eļļa un sviests - cepšanai
frikadelēm:
2 vistas filejas
1 ēdamkarote manna putraimu
3 ēdamkarotes saldā krējuma
sāls, pipari
Pagatavošana:
Vistas fileju samaļ, pievieno manna un saldo krējumu, pieber sāli, piparus. Kārtīgi samīca un ieliek vēsumā. Pa to laiku notīra burkānus, sarīvē uz rupjās rīves un apcep eļļā. Liek katliņā un pārlej ar vistas buljonu /ja tā nav, var izlīdzēties ar buljona kubiņu/. Gailenes notīra un apcep sviestā. No vistas gaļas veido frikadeles, liek buljonā un vāra ~5-7 minūtes. Pieber nūdeles un vāra, līdz tās gatavas. Beigās zupai pievieno gailenes. Zupu, pirms pasniedz, atstāj minūtes 15, lai savelkas garšas.
_____________________
* vistas buljonu ērti pagatavot no vistu spārniņiem. Kad tos marinēšanai sagriež gabaliņos, tālāk izmanto tikai lielākos, savukārt spārna galiņus - buljonam. Ja buljonu nevāra tūlīt, tad tos sasaldē un izmanto pēc vajadzības.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...