ceturtdiena, 2011. gada 29. septembris

Vistas čahohbili

Gruzija ir slavena ne tikai ar savu viesmīlību, bet arī ar virtuvi. Hačapuri, harčo, sacivi, lobio - tie ir tikai daži ēdieni, kas neprasa komentārus. Arī čahohbili /gruzīnu valodā -  ჩახოხბილი/. Kādreiz to gatavoja no fazāna, bet tagad tā pagatavošanai izmanto vistas, tītara, liellopa vai jēra gaļu.

Nepieciešams:
vista - 1,2-1,5 kg /vai atsevišķi gabaliņi - man bija 4 stilbiņi un 4 šķiņķīši/
2 lieli sīpoli
4-5 tomāti /vai konservēti tomāti savā sulā/
2 - 3 ķiploka daiviņas
sāls
1,5 - 2 tējkarotes hmeli suneli
zaļumi - kinza, pētersīļi
Pagatavošana:
Čahohbili pagatavošanai ieteicams ņemt dziļu pannu ar vāku.
Vistu sadala nelielos gabaliņos /šķiņķīšus 3-4 daļās, stilbiņus - uz pusēm/, uz sakarsētas pannas apcep līdz veidojas zeltaini brūna garoziņa, pievieno sagrieztus sīpolus, samaisa un turpina cept, kamēr sīpoli paliek caurspīdīgi. Tomātiem noņem miziņu. Pusi tomātu sagriež mazos gabaliņos, otru daļu - sablendē, pievieno vistai. Pannai uzliek vāku un uz mazas uguns sautē ~40-50 minūtes. Ja šķidruma ir par maz, pielej mazliet buljonu vai ūdeni.
Pievieno garšvielas, sasmalcinātu ķiploku un zaļumus, pasautē vēl 7-10 minūtes.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...