piektdiena, 2011. gada 30. septembris

Rikotas kēkss ar kakao

Ļoti vienkārši un ātri pagatavojams kēkss. Kēksa struktūra nav sausa, tāpēc garšos tiem, kam patīk tā sauktie mitrie kēksi.
Nepieciešams:
3 olas
130 g cukura
vaniļas cukurs
200 g rikotas
200 g miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
2 ēdamkarotes kakao
200 g piena
šķipsniņa sāls
pūdercukurs pārkaisīšanai
Pagatavošana: 
Atdala olu baltumus no dzeltenumiem, dzeltenumus saputo ar cukuru un vaniļas cukuru, pievieno rikotu, iesijā miltus kopā ar cepamo pulveri un kakao, pielej pienu. Kārtīgi visu samaisa kopā. Olu baltumus ar šķipsniņu sāls saputo stingrās putās un uzmanīgi iecilā mīklā.
Mīklu lej ietaukotā formā un cep 180C ~50 minūtes. Gatavu kēksu pārkaisa ar pūdercukuru.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...