pirmdiena, 2011. gada 19. septembris

Šķelto zirņu zupa ar žāvētām ribiņām

Sātīga zupa vēsākam laikam. Lai to pagatavotu, gan jārēķinās ar pāris stundām, bet tas ir to vērts.

Sastāvdaļas:
700 g žāvētas cūkas ribiņas
1 sīpols
1 burkāns
3 kartupeļi
250-300 g šķelto zirņu
sāls, pipari
Pagatavošana:
Žāvētās ribiņas pārlej ar ūdeni un liek vārīties. Pa to laiku iemērc zirņus. Gatavu gaļu izņem no katla un atdala no kauliem. Buljonā ber nomērcētos zirņus un uz lēnas uguns vāra līdz tie gandrīz gatavi. Ja zupu vēlas tumīgu, kartupeļus, sagrieztus mazos gabaliņos, var likt kopā ar zirņiem – kamēr tie vārās, kartupeļi izjuks un zupa būs biezāka. Pēc tam zupai pievieno apceptu sarīvētu burkānu un sagrieztu sīpolu, kā arī gaļas gabaliņus. Kad zupa gandrīz gatava, pieber sāli un piparus.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...