piektdiena, 2011. gada 23. septembris

Siļķe kažokā

Kad vēl tikai sāku pirmos patstāvīgos mēģinājumus virtuvē, vieni no pirmajiem salātiem, ko pagatavoju, bija siļķe kažokā. Recepti ieguvu no mammas kādreizējās darba kolēģes Regīnas. Laika gaitā esmu pamēģinājusi arī citas šo salātu versijas, bet vienmēr esmu atgriezusies pie šīs, lai gan varētu šķist, ka tik treknus salātus nevar iedabūt mutē. Tomēr nav tik traki, jo dārzeņi tiek likti vairākās kārtās. Vislabāk te iederas mazsālīta siļķe, bet ja tās nav, tad tās vietā var ņemt mazsālītu siļķi eļļā. Ar marinēto siļķi gan šos salātus labāk nemēģināt.

Nepieciešams:
2 mazsālītas siļķes
2 sīpoli
2 vārītas bietes
4-6 ar mizu vārīti kartupeļi
2 vārīti burkāni
4 olas
~1,5 paciņa majonēzes
augu eļļa
Pagatavošana:
Siļķes iztīra, atdala filejas, sīki sagriež un vienmērīgi izklāj trauka apakšā, virsū uzber sīki sagrieztus sīpolus un pārlej 2-3 ēdamkarotes eļļas. Tad klāj uz dārzeņu rīves sarīvētus kartupeļus, nākamā kārtā - bietes, pēc tam - burkānus /šoreiz tos neliku, tā vietā uzliku biezāku kārtu kartupeļu/. Pārlej pāris ēdamkarotes eļļas un apmēram puspaciņu majonēzes. Tālāk atkal liek rīvētus kartupeļus, bietes, burkānus, mazliet eļļu, bet majonēzi tik daudz, lai dārzeņi nebūtu cauri redzami. Virsū uzber sasmalcinātas olas. Vismaz uz pāris stundām trauku ar salātiem liek vēsumā ievilkties.

3 komentāri:

  1. var arī marinētu siļķi - ļoti garšīgi. un eļļa nemaz nav vajzdzīga

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Marinētu siļķi liekot kā sastāvdaļu šajos salātos, jārēķinās, ka salātiem marinādes dēļ būs cita garša kā klasiskai siļķei kažokā. Un vēl - iespējams, ka tā ir tikai man, bet marinēta siļķe šajos salātos "nesadzīvo un nesaēdas" kopā ar pārējām sastāvdaļām.
      Eļļu lieku klāt, jo tā mīkstina gan siļķes sāļumu, gan sīpola stiprumu.

      Dzēst
  2. Es ar nesaprotu, kur radusies tā mode likt marinētu siļķi

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...