ceturtdiena, 2011. gada 22. septembris

Quiche ar krabju nūjiņām un puraviem

Ja man jautātu, kad pirmo reizi pagaršoju krabju nūjiņas, nemaz nevarētu atbildēt. Liekas, ka tās bijušas mūsu ēdienkartē vienmēr. Pateicoties to maigajai un patīkamajai garšai, no krabju nūjiņām var pagatavot ne tikai salātus un dažādas uzkodas, tās var pievienot zupām, mērcēm un arī pīrāgiem.
Sastāvdaļas:
pamatnei:
sviests - 80 g
milti - 200 g
ola - 1
krējums - 5 ēdamkarotes
majonēze - 2 ēdamkarotes
cepamais pulveris - 0,5 tējkarotes
sāls - 1 tējkarotes
cukurs - 2 tējkarotes
pildījumam:
krabju nūjiņas - 500 g
liels puravs – 1/2
piens - 200 ml
olas - 3
krējums - 2 ēdamkarotes
sāls, baltie pipari
Pagatavošana:
Aukstu sviestu sagriež gabaliņos un sakapā ar miltiem, pievieno olu, krējumu, sāli, cukuru, majonēzi, cepamo pulveri un sajauc mīklu. Saveļ bumbu, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
Sagatavo pildījumu. Sīki sagriež krabju nūjiņas, puravu sagriež pusriņķos, viegli apcep augu eļļā (~3 -5 minūtes). Apceptos puravus sajauc ar krabju nūjiņām.
Pienu sakuļ ar olām, pievieno krējumu, pēc garšas pieber sāli, piparus.
Ietaukotu formu izklāj ar mīklu (man formas diametrs 28 cm). Virsū liek pildījumu, pārlej piena - olu masu, vienmērīgi izlīdzina. Liek iepriekš uzkarsētā līdz 180°С cepeškrāsnī. Cep ~35-40 minūtes.
Pirms pasniegšanas nedaudz atdzesē.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...