pirmdiena, 2011. gada 5. septembris

Menca ar dārzeņiem

Zivs ar dārzeņiem - veiksmīgs salikums. Var izvēlēties jūras asari, lasi vai citu zivi. Šoreiz mūsu izvēle par labu  mencai. Arī dārzeņus var variēt un ņemt tos, kas vislabāk garšo.
4 porcijām nepieciešams:
mencas fileja - 600-800 g
dārzeņi - burkāns, puravs, selerijas sakne, cukīni
pētersīļa zaļumi
citrons /vai laims/
sāls, pipari
sviests
Pagatavošana:
Dārzeņus notīra un sagriež strēmelēs vai sarīvē uz rupjās rīves.
Mencas fileju nosusina ar papīra salveti, ierīvē ar sāli, pipariem un aprasina ar citrona sulu. Ugunsdrošā traukā liek sagrieztos dārzeņus, virsū tiem - mencas fileju. Fileju pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem un uzliek vairākas sviesta piciņas. 
 Traukā ielej nedaudz karsta ūdens vai buljona un pārklāj ar foliju. Liek cepeškrāsnī uz ~25 - 30 minūtēm 200C.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...