sestdiena, 2011. gada 3. septembris

Marinēti siļķu rolmopši

Ļoti grūti nopirkt gatavus siļķu tīteņus jeb rolmopšus, kas tiešām garšotu. Tāpēc labāk izmantoju jau pārbaudītu marinādi un gatavoju rolmopšus pati. Tāpat kā manā bērnībā, tikai atšķirība tā, ka tolaik jau gatavi rolmopši nebija nopērkami un citu iespēju nebija. Gatavošanas procesā nekā sarežģīta nav un kad iemanās, siļķes sagatavošana prasa tikai pāris minūtes.
Mazsālītai siļķei atdala filejas un novelk ādu. Tālāk filejas var pārklāt ar mārrutkiem vai sinepēm, bet var nelikt arī neko. Filejas satin veltnītī un sasprauž ar krustnagliņām. Filejas veltnīšus liek traukā, pārlej ar atdzesētu marinādi un atstāj ievilkties līdz nākamajai dienai. Ātrāks un vienkāršāks variants ir sagriezt siļķi gabaliņos un marinēt šādā veidā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...