piektdiena, 2011. gada 16. septembris

Mājās gatavots asais kečups


Sastāvdaļas:
2 kg tomātu
120 g cukura
2 tējkarotes sāls
2 lauru lapas
rozmarīna zariņš
2 kanēļa standziņas
6 krustnagliņas
100 ml baltvīna etiķis
čilli pipars
1 tējkarote 5 piparu maisījuma
naža gals ingvera
Pagatavošana:
Tomātus sagriež un vāra uz mazas uguns 15 minūtes, visu laiku maisot. Pēc tam masu izberž caur sietu, iegūtai sulai pievieno cukuru, sāli, lauru lapas, rozmarīnu, kanēļa standziņas, saberztas krustnagliņas, piparus, ingveru.
Liek uz mazas uguns un maisot vāra 40 minūtes. Pievieno etiķi, smalki sakapātu čilli piparu un karsē vēl 10 minūtes. Izņem kanēļa standziņas, lauru lapas, rozmarīna zariņu, karstu pilda traukos, aizvāko un uzglabā vēsumā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...