piektdiena, 2011. gada 2. septembris

Kartupeļu sacepums ar vistu un sēnēm

Ļoti gards un sātīgs sacepums, ko gatavo gandrīz kā pīrāgu - tikai mīklas pamatnes vietā liek kraukšķīgus kartupeļus.
Sastāvdaļas 4 porcijām:
3 kartupeļi
100 g sagriezti šampinjoni
3 vistu šķiņķīši bez kauliem
1 sīpols
100 g spināti
2 olas
200 ml saldais krējums
100 g rīvēts siers
sāls, melnie pipari
olīveļļa
sviests
Pagatavošana:
Kartupeļus nomizo, sagriež plānās šķēlēs, sajauc ar olīveļļu, sāli un pipariem. Formu izsmērē ar sviestu un kārto tajā kartupeļu šķēles kā pīrāga pamatni, arī gar formas sāniem. Cep 15-20 minūtes 200C.
Pa to laiku pagatavo pildījumu. Pannā olīveļļā apcep sīpolu, pievieno mazos gabaliņos sagrieztu vistu, sautē 5-7 minūtes. Pievieno sēnes, pieber sāli, piparus un gabaliņu sviesta. Sautē vēl ~ 7 minūtes, pēc tam pievieno spinātus. Līdzko spināti saplok, pannu noņem no uguns.
Sakuļ olas ar saldo krējumu, pieber nedaudz sāli.
Kartupeļu garoziņu pārkaisa ar ~1/3 sarīvētā siera, virsū liek pildījumu, pārkaisa ar atlikušo sieru un pārlej ar krējuma – olu masu. 
Cep 180C ~ 20 minūtes līdz sabiezē pildījums.
Variants:
Saldo krējumu var aizstāt ar pienu.

2 komentāri:

  1. Paldies, bija labais. Šampinjonu vietā bija gailenes.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nu lieliski - tagad taču ir īstā gaileņu sezona! Mums aug griezdamās:)

      Dzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...