otrdiena, 2011. gada 6. septembris

Dārzeņu sautējums ar cauraudzi

Šodien līst, debesis pelēkas un drūmas. Bērzs pretī istabas logam pāris zarus iekrāsojis skaisti dzeltenus - sak, tas šodien saules vietā. Acis tas tiešām priecē, bet ar prātu skaidrs, ka daba nepārprotami saka - nāk rudentiņš. Tādā dienā arī organisms prasa ko kreptīgāku un tad šāds sautējums ir īsti vietā.
Nepieciešams:
700 g cauraugusi cūkgaļa
2-3 burkāni
ziedkāposts
puravs
zaļie zirnīši /svaigi, saldēti vai konservēti/
kāršu pupiņas /svaigas, saldētas vai konservētas/
200 ml saldais krējums
sāls, pipari 
Pagatavošana:
Gaļu sagriež gabalos un apcep, liek katliņā, pārlej nedaudz ūdeni un sautē gandrīz gatavu. Kamēr gaļa sutinās, sagatavo dārzeņus - burkānus un puravu sagriež ripās, ziedkāpostu sadala rozetēs. Sagatavotos dārzeņus liek klāt gaļai un vēl sautē. Saldētos vai konservētos dārzeņus pievieno gandrīz gatavam sautējumam
Beigās sautējumam pielej saldo krējumu. Ja sautējumu vēlas biezāku, to var tumēt - iejauc 1 ēdamkaroti miltu aukstā ūdenī vai pienā, pievieno sautējumam un uzvāra. Sautējumu pasniedz ar vārītiem vai ceptiem kartupeļiem.
Iespējams arī variants, kad kartupeļus pievieno sautējumam. Arī dārzeņus var variēt un pievienot pēc savas izvēles - tos, kas vislabāk garšo.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...