trešdiena, 2011. gada 7. septembris

Cukīni krēmzupa ar gailenēm

Lai cik bieži aizietu līdz mežam, katrreiz salasu gailenes. Citreiz vairāk, citreiz mazāk, bet šogad tās aug labi. Arī šorīt pēc vakardienas lietiem gaileņu grozs pilns. Salasīju arī cūcenes, to krietni vairāk - tās vārīšu un pēc tam sālīšu. Gailenes izmantoju tūlīt - pie cukīni zupas un maizītēm ar mocarellas sieru.

Katliņā ielej eļļu, uzkarsē un tajā apcep ripās sagrieztu cukīni, pārlej ūdeni vai dārzeņu buljonu tā, lai cukīni būtu nosegts, un vāra ~10 minūtes, līdz cukīni mīksti. Gandrīz visu šķidrumu nolej /bet neizlej, tas var noderēt, ja zupa par biezu/, cukīni sablendē, pieber sāli, piparus. Pievieno saldo krējumu un uzkarsē. Pasniedzot zupā liek sviestā apceptas gailenes. Es šoreiz gailenes sacepu kopā ar kūpinātu krūtiņu. Ļoti garšīgi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...