pirmdiena, 2011. gada 12. septembris

Cūkas ribiņas medus un sinepju mērcē

Šādi pagatavotas ribiņas ir mīkstas un neparasti garšīgas. Kā piedevas ribiņām var pasniegt rīsus, bet garšos arī ar mūsu pašu tradicionālajiem kartupeļiem.
 
Nepieciešams:
cūkgaļas ribiņas – ~1,5 kg
sāls
mērcei: 
medus - 4 ēdamkarotes
ķiploki - 2 daiviņas
sīpoli - 2
franču sinepes - 6 ēdamkarotes
sojas mērce - 10 ēdamkarotes
ingvers,čilli pipari - pa šķipsniņai vai vairāk 
Pagatavošana:
Ribiņas sagriež gabalos un vāra ~30 minūtes, klāt pieliekot pusi sīpola un mazliet sāls. Pagatavo mērci – katliņā liek medu, sinepes, sojas mērci, sasmalcinātu ķiploku un sīpolus, pieber čili un ingveru. Mērci uzvāra.
Ribiņas pārliek ugunsdrošā traukā, pārlej ar mērci un cep cepeškrāsnī  200C 40 minūtes, ik pa laikam apgrozot un pārlejot mērci.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...