svētdiena, 2011. gada 18. septembris

Ciemošanās Salaspilī un ābolu pīrāgs ar mandeļu krēmu

Sestdienas rīts tāpat kā lielākajai daļai mūsu valsts pilsoņu sākās ar vēlēšanu iecirkņa apmeklējumu, bet tālāk mūs ceļš aizveda uz Salaspili. Brauciena mērķis ļoti patīkams - mana brāļa Artūra dzimšanas dienas svinības. Izmantojot to, ka esam Salaspilī, pa ceļam iegriezāmies arī Salaspils botāniskajā dārzā. kur notika šogad pirmspēdējais gadatirgus. Jau zinājām, ko vēlamies iegādāties - Hakuro Nishiki /Salix integra/. Nosaukums vien ir varen skaists, bet tikpat skaists ir arī pats krūms - tam ir baltraibas lapas ar rozā plankumiem uz jaunajiem dzinumiem.
foto no colesvillenursery.com
Tomēr kaut kā neveicās, jo nevarējām to atrast. Gājām jau otro apli, pēkšņi ieraudzīju, ka kāda kundze pārdod magnolijas. Par to iegādi sapņojām jau no tā brīža, kad bijām redzējuši tās augam un ziedam brīvā dabā - Virdžīnijā.
Tā kā nebijām atraduši iepriekš plānoto, izvēlējamies magnoliju `Susan`, kas zied karmīnsarkaniem ziediem. Cerams, ka nākampavasar arī mūsu dārzā ziedēs magnolija līdzīgiem ziediem kā šī:
foto no gardenoasis.co.uk
Un tikai jau pie pēdējā stādu tirgotāja pamanījām to, ko meklējām jau sākumā - Hakuro Nashiki. Tā nu laimīgi tikām pie diviem stādiem.
Protams, ka, esot Botāniskajā dārzā, nevarēju paiet garām tādām krāsu spēlēm:



 
Tā nu varen apmierināti tālāk devāmies pie Artūra. Ļoti iepriecināja, ka svarīgais pasākums notika jaunajā nojumē - laiks atšķirībā no iepriekšējās dienas mūs lutināja un saule sildīja. Kā kārtīgā dzimšanas dienas ballītē, galds pilns ar dažādiem gardumiem. Iesākumā tikām cienāti ar ļoti garšīgu gulaša zupu, kas riktīgi sasildīja arī no iekšpuses, jo netrūka kārtīga asumiņa. Netrūka pat čipetkas! 
Vēlāk neizpalika šašliks un dārzeņi ar mērcīti un Marijas gatavoti salāti ar kūpinātu vistiņu. Te nu no sirds jāsaka - viss garšoja lieliski!
No mums jubilāram tika ābolu pīrāgs ar mandeļu krēmu /recepte no chadeyka.livejournal.com/.
Tā pagatavošanai ņēmu:
pamatnei:
2 ēdamkarotes cukura
2 ēdamkarotes mandeļu miltu
6 ēdamkarotes miltu
100 sviesta
1 ola
sula no pus citrona
pildījumam:
150 g sviesta
150 g pūdercukura
2 olas
4 āboli
sula no pus citrona + rīvēta citrona miziņa
1 ēdamkarote miltu
150 g mandeļu miltu
1 ēdamkarote ruma
Pīrāga pagatavošana:
Sajauc mīklu un ieklāj ietaukotā cepamformā /izmantoju formu 23 cm diametrā/, veidojot maliņas. Formu liek ledusskapī.
Tālāk gatavo krēmu - saputo sviestu ar pūdercukuru, pievieno olas un atkal kārtīgi saputo. Tad iesijā miltus un mandeļu miltus, pielej rumu, visu samaisa. Nomizo ābolus un sagriež nelielos gabaliņos. Lai tie nepaliktu tumši, jau sākumā ābolu gabaliņus sajauc ar citrona sulu, klāt pievieno arī rīvētu citrona miziņu.
Ābolu gabaliņus sajauc ar mandeļu krēmu un lej virsū mīklai. Cep 190C ~40 minūtes.

Ēdām pīrāgu, uzdzerdami kafiju vai tēju, un debesīs vērojām, kā dzērves gatavojas aizlidošanai - skaļi sasaukdamās, tās kārtojās kāšos.
Mājupceļā gan norasināja lietus un "izbaudījām"  ceļa remontu uz Tallinas šosejas, bet tas nekādi nespēja sabojāt noskaņojumu. Skaista diena.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...