pirmdiena, 2011. gada 26. septembris

Burkānu - zirnīšu sautējums

Te nav pat ko piebilst - sava veida klasika, ēdiens, ko katrs zinām jau no bērnības. Garšīgs gan kā piedeva kotletēm vai cepetim, gan vienkārši tāpat.
Nepieciešams:
2-3 burkāni
konservēti zaļie zirnīši - 1 kārba /400 g/
200 ml saldais krējums
sviests
sāls, cukurs
1 ēdamkarote miltu - iebiezināšanai /nav obligāti/
Pagatavošana:
Burkānus notīra un sagriež ripās, liek katliņā, pārlej ar ūdeni tā, lai burkāni ir tikai mazliet apsegti, ieliek tējkaroti sviesta un pieber cukuru /atkarībā no tā, cik saldi paši burkāni - 1-1,5 tējkarotes/. Sautē līdz gandrīz gatavi. Zirnīšiem nolej šķidrumu, pieber burkāniem un pasautē pāris minūtes. Pēc garšas pieber sāli.
Beigās pielej saldo krējumu. Ja sautējumu vēlas biezāku, to tumē ar aukstā ūdenī vai pienā sajauktiem miltiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...