piektdiena, 2011. gada 16. septembris

Ābolu mafini ar drumstalām

Ilgi nebiju cepusi mafinus un, nejauši internetā ieraugot ābolu mafinu recepti, nespēju atturēties, vēl jo vairāk tāpēc, ka ir ābolu laiks un tie loti garšo. Šie mafini izdevās lieliski - maigi, mīksti ar kanēļa aromātu. Un kur tad vēl drumstalas... Tās garšo visiem!
 
Sastāvdaļas:
350 g miltu
2 tējkarotes cepamā pulvera /pieliku 1 tējkaroti/
220 g cukura
3 olas
50 g dabīgā jogurta /nepieliku, tā vietā pielēju mazliet vairāk piena/
100 ml piena
120 ml augu eļļa
1/2 tējkarote kanēļa
2 āboli
drumstalām:
50 g auksta sviesta
70 g miltu
3 ēdamkarotes brūnā cukura
šķipsniņa sāls
Pagatavošana:
Sajauc drumstalām paredzētos produktus un pagaidām noliek malā. Traukā sajauc olas ar cukuru, pievieno pienu, jogurtu, eļļu, iesijā miltus, kas sajaukti ar kanēli un cepamo pulveri. Kārtīgi visu sajauc un pieliek mazos gabaliņos sagrieztus ābolus.
Masu liek cepamajās formiņās, pārkaisa ar drumstalām, cep 180C 25-30 minūtes.

2 komentāri:

  1. Garšīgi, tik saldo ābolu vietā prasījās skābāki, bet tādu man nebija. Kaut kas ar drumstalām nogāja greizi, jo pārāk garšoja pēc miltiem :(

    AtbildētDzēst
  2. Cepšu jau trešo reizi pēc šīs receptes ☺Mīļākie keksiņi visai ģimenei. Ļoti gardi un vienmēr dubultporcija pazūd gaismas ātrumā:D

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...