pirmdiena, 2011. gada 15. augusts

Quiche ar gailenēm, burkāniem un kūpinātu gaļu

Quiche – tas ir atklāts pīrāgs ar pamatni no smilšu vai kārtainās mīklas un pildījumu no olām, saldā krējuma un siera. Pildījumam var pievienot arī dārzeņu, zivju, gaļas vai sēņu maisījumus. Pīrāgus var ēst gan siltus, gan aukstus. Ik pa laikam uzcepu kādu quiche, bet pirmo reizi cepu ar sēnēm. Izdevās varen gards!
Sastāvdaļas:
mīklai:
milti – 180 g
auksts sviests – 100 g
ola – 1
sāls
pildījumam:
gailenes – 300 g
kūpināta gaļa – 100 g
liels burkāns – 1
sviests – 2 ēdamkarotes
sāls
pārliešanai:
saldais krējums – 200 ml
olas – 2
sāls
dilles
Pagatavošana:
Sajauc miltus ar sāli, ierīvē aukstu sviestu, piesit olu. Kārtīgi samīca un ieklāj formā /man formas diametrs 28 cm/, liek ledusskapī uz pusstundu.
Gailenes notīra, lielākās saplucina mazākos gabaliņos, burkānu nomizo un sarīvē uz rupjās rīves. Gaļu sagriež mazos gabaliņos. Pannā izkausē sviestu un liek tajā pasutināties gaļu, pēc tam pievieno burkānus un gailenes. Sautē uz lēnas uguns 5-7 minūtes, pieber sāli.
Mīklas pamatni sadursta ar dakšiņu un liek 180C uz 10 minūtēm. Virsū liek gaileņu masu, pārlej ar saldo krējumu, kas sakults ar olām un, sāli, un pievienotām sasmalcinātām dillēm.
Cep 180C 20 minūtes.
Ideja gūta šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...