ceturtdiena, 2011. gada 11. augusts

Mencas sacepums ar spinātiem

Bija laiki, kad ceturtdienas visā valstī ar Ministru padomes lēmumu sabiedriskās ēdināšanas iestādēs tika noteiktas par zivju dienām. Atmiņā palikusi briesmīgā smaka, kas ceturtdienās no skolas ēdnīcas izplatījās pa visām klasēm un pārējām telpām. Tā arī nesaprotu, toreiz nemācēja izcept zivi vai nedrīkstēja? Nu, paldies Dievam, tie laiki ir prom un ar gardām zivīm varam mieloties kaut katru dienu.
4 porcijām nepieciešams:
mencas fileja - ~500 g
spināti - ~200 g
sīpols
citrona sula
sviests - 2 ēdamkarotes
skābais krējums - 2 ēdamkarotes
zivju buljons - 50-100 ml
rīvmaize - 2 ēdamkarotes
rīvēts parmezāns - 2 ēdamkarotes
sāls, pipari 
Pagatavošana:
Mencas fileju sagriež gabalos, apslaka ar citrona sulu.
Spinātus nomazgā, notecina ūdeni. Notīra sīpolu un sīki sagriež. Pannā izkausē 1 ēdamkaroti sviesta un tajā apcep sīpolu, pievieno spinātus, ielej zivju buljonu /var pagatavot no koncentrāta/, pieber sāli, piparus. Sautē ~2 minūtes, beigās piejauc krējumu.
Uzvāra zivju buljonu (no koncentrāta). Ar taukvielām ieziež cepamo formu. Cepamformā liek spinātus ar sīpoliem un krējuma mērci, virsū kārto mencas gabaliņus, apkaisa ar sāli. Rīvmaizi sajauc ar parmezānu un 1 ēdamkaroti sviesta, drupačas uzliek uz zivs. Cep cepeškrāsnī 15 minūtes 180C. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.

2 komentāri:

  1. Tur Tev piekrītu! Maigā zivs gaļa ar kraukšķīgu siera garoziņu - burvīgs salikums! Un vēl spināti krēmīgā mērcē. Gribu vēl!

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...