svētdiena, 2011. gada 7. augusts

Melleņu pīrāgs ar rikotu

Ciemos uz pāris dienām brauc mamma. Visu laiku tik mēs pie viņas, nu beidzot izdevās viņu pierunāt izrauties apskatīt kā dzīvojam gan mēs, gan brālis. Vārdu sakot - nedrīkst krist kaunā un jāsāk cept pīrāgi un kūkas. Pirmais tapa melleņu pīrāgs. Pirmais tāpēc, ka mellenes aug tepat pāri ceļam :)


Nepieciešams:
mīklai:
150 g sviesta
100 g cukura
1 ola
1 tējkarote cepamā pulvera
250 g miltu
pildījumam:
~350 g melleņu
400 g rikotas  
2 olas
200 g cukura
2 ēdamkarotes kukurūzas cietes
Pagatavošana:
Mīklas sastāvdaļas kārtīgi sajauc un ar rokām ieklāj formā /iesmērētā ar sviestu/, veidojot maliņu /izmantoju formu 28 cm diametrā/, sadursta ar dakšiņu.
Pildījumam sajauc rikotu ar cukuru, piesit olas. Samaisa viendabīgā masā, beigās piejauc cieti. Uz mīklas uzber daļu melleņu, pārlej rikotas masu un uzber atlikušās mellenes.
Cep 180C 30-40 minūtes.

7 komentāri:

  1. Paldies par foršo recepti! Ļoti garšīgs pīrāgs!:))
    Te rezultāts:)
    http://kikasvirtuve.blogspot.com/2012/09/mellenu-rikotas-pirags.html

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Kika, pīrāgs - īsts meistardarbs! Bet tā jau ar visām Tevis ceptām kūkām un pīrāgiem:)

      Dzēst
  2. Gribu izmeegjinaat sho gardo piiraagu! Mazs jautaajums-vai pamatni nepiecieshams uz 10 min. iehaut kraashii (blind baking)pirms liek virsuu pildiijumu?

    AtbildētDzēst
  3. Es pamatni necepu pirms pildījuma klāšanas

    AtbildētDzēst
  4. Ļoti labas receptes.Paldies.

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...