sestdiena, 2011. gada 27. augusts

Marinētu kabaču uzkoda


Nepieciešams: 
2 jaunie kabacīši
2-3 ķiploka daiviņas
4 ēdamkarotes olīveļļa vai augu eļļa
3 ēdamkarotes baltvīna etiķa
1 ēdamkarote medus
pētersīļa zaļumi
sāls
Pagatavošana:
Kabačus ar dārzeņu nazi gareniski sagriež pēc iespējas plānākās šķēlītēs. Liek traukā, pārkaisa sāli un atstāj ievilkties ~ uz 30 minūtēm, līdz kabači sāk suloties. Izveidojušos sulu nolej, kabačus uzmanīgi nospiež.
Pagatavo marinādi - sajauc eļļu, baltvīna etiķi, medu, pievieno sasmalcinātus zaļumus, sīki sakapātu ķiploku, kārtīgi visu sajauc.
Pārlej kabačus ar marinādi un sajauc, trauku nosedz ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī.
Kabacīši ēšanai būs gatavi pēc 2 stundām, tomēr vislabākā garša tiem būs tikai nākamajā dienā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...