trešdiena, 2011. gada 17. augusts

Kūka ar rumā mērcētiem āboliem

Recepte ņemta no Hedvigas Marijas Štūberes "Gardēža rokasgrāmatas" un kūkas oriģinālnosaukums ir Krievu kūka. 

Sastāvdaļas:
250 g mīksta sviesta
250 g cukura
1 paciņa vaniļas cukura
5 olas /tā kā man bija lielas olas, liku tikai 4/
250 g miltu
30g cietes
1 paciņa cepamā pulvera
1 tējkarote kanēļa
125 g maltu mandeļu /liku mandeļu miltus/
500 g skābenu ābolu
3-4 ēdamkarotes ruma
pūdercukurs pārkaisīšanai 
Pagatavošana:
Ābolus nomizo un uz rupjā rīves sarīvē, pārlej ar rumu. Sviestu sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru, pa vienai piesit olas un kārtīgi saputo. Iesijā miltus, cieti, cepamo pulveri, kakao, kanēli un maltās mandeles. Beigās uzmanīgi iecilā rumā mērcētos ābolus. Lej formā un cep 50 minūtes 180C. Kad kūka izcepusies, to nedaudz atdzesē pirms noņem formai malu. Pārkaisa ar pūdercukuru.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...