pirmdiena, 2011. gada 22. augusts

Kartupeļu salāti ar āboliem un sīpoliem

Salāti, kurus var ēst gan kā patstāvīgu ēdienu, gan kā piedevu gaļas un zivju ēdieniem. Tie ir vienkārši un to pagatavošanā vajadzīgi tikai vārīti kartupeļi, sīpoli un skābeni āboli, sajaukšanai - majonēze. It kā nekas daudz un nekas īpašs, bet salāti ir izturējuši laika pārbaudi un, visi, kas tos pagaršo, lūdz recepti.
Nesaukšu daudzumus, minēšu tikai aptuvenās proporcijas - 3 daļas kartupeļi, 3 daļas āboli, 1 daļa sīpoli.
Sīpolus sarīvē uz smalkās rīves - iznāk tāda kā putriņa. Kartupeļus un nomizotus ābolus rīvē uz rupjās dārzeņu rīves. Bet te ir viens obligāts nosacījums - jārīvē tikai vienā virzienā, tas ir, no augšas uz leju. Ja rīvēs šurpu turpu, sanāks biezputra nevis salāti. Kad viss sarīvēts, sajauc un pievieno majonēzi.
Salāti visgaršīgākie būs nākamā dienā, jo tad visas garšas savā starpā būs "sadziedājušās".

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...