otrdiena, 2011. gada 30. augusts

Kāpostu soļanka ar sēnēm

Sātīga gaļas zupa sēņu laikā.
Nepieciešams:
700 g liellopa lāpstiņa ar kaulu
500-600 g dažādas meža sēnes - gailenes, baravikas, sviesta bekas u.c.
1 maza kāpostgalva
3 kartupeļi
1 liels burkāns
1 sīpols
augu eļļa - cepšanai
2-3 ēdamkarotes tomātu pastas
sāls, pipari, cukurs
Pagatavošana:
Gaļu liek katlā, pārlej ar ūdeni un vāra līdz gatava.  Gaļu izņem no buljona, atdala no kaula, mīkstumu sagriež mazākos gabalos un liek atpakaļ buljonā. Pievieno sagrieztu kāpostu. Eļļā apcep sarīvētu burkānu un sasmalcinātu sīpolu, liek klāt kāpostiem. Apcep sēnes un arī liek zupā. Pievieno sagrieztus kartupeļus, pieber sāli un šķipsniņu cukura. Vāra vēl ~10-15 minūtes. Pašās beigās pievieno tomātu pastu un pieber piparus.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...