pirmdiena, 2011. gada 8. augusts

Gurķi ar mārrutkiem


Salāti, kas nu kļuvuši teju par sava veida modes salātiem. Bet ne bez pamata – tie ir neparasti /vai nepierasti?/, pikanti un atsvaidzinoši. 
Tātad, kas vajadzīgs? Gurķus nomizo un sagriež šķēlēs. Salātiem der arī pāraugušie gurķi, tikai tiem jāizņem sēklas. Sajauc marinādi – uz 2 kg svaigu gurķu - 200 g mārrutku /ideāli piemēroti Spilvas mājas/, 5 ēdamkarotes sāls, 500 g cukura /tā ir oriģinālreceptē, bet es liku 300 g un bija pilnīgi pietiekami, tomēr, ja patīk saldeni – var likt paredzēto daudzumu/, 300 ml etiķa un 200 ml ūdens.
marinādi pārlej gurķiem un atstāj uz diennakti vēsumā ievilkties. Pa laikam var apmaisīt. Nākamā dienā liek burkās un glabā vēsumā.

4 komentāri:

  1. Tādus taisu jau pāris gadus .Brokastīs ie gaļmaizites -super...

    AtbildētDzēst
  2. Vai šie salati nav jāpasterizē?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es to nedarīju, jo salātu burkas glabāju pagrabā. Ja tāda nav, var pasterizēt ~10 minūtes.

      Dzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...