pirmdiena, 2011. gada 1. augusts

Gaileņu zupa ar saldo krējumu

Lai gan iepriekšējā nedēļā lija turpat vai katru dienu, mežā sauss – soļus sperot, zem kājām čaukst. Tāpēc arī sēnes pie mums lien ārā pavisam gausi. Šī rīta guvums bija tieši laikā gardajai gaileņu zupai, kas nu jau kuro gadu tiek gatavota no pirmajām gailenēm.

Nepieciešams:
2 saujas gaileņu
3 kartupeļi
sviests
200-250 ml saldais krējums
1 sīpols
sāls
Pagatavošana:
Notīra sēnes un sagriež. Sagriež arī sīpolu un visu sviestā apcep. Liek katliņā, pārlej karstu ūdeni, pievieno sagrieztus kartupeļus, pēc garšas pieber sāli. Kad kartupeļi mīksti, pielej saldo krējumu. Pasniedzot pārkaisa sakapātus zaļumus.
Ja vēlas, zupai var pievienot apceptu kūpinātu krūtiņu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...