sestdiena, 2011. gada 13. augusts

Gaileņu zupa ar dārzeņiem un bekonu

Ir tā kā jābūt - pēc lietiem sēnes aug griezdamies. Un proporcionāli sēņu daudzumam, pa mežu cerībā atrast kādu sēni maldās arī sēņotāji. Šorīt jau pirms 7 sāka braukāt. 
Visvairāk gan pagaidām ir sviesta beciņas un gailenes. Un, ja gaileņu grozā ir ļoti daudz un mērci negribas, var izmēģināt gaileņu zupu.
Zupa vienkārša, bet ļoti garšīga.  
Tai nepieciešamas pāris saujas gaileņu, 2 kartupeļi, 2 nelieli burkāni un pāris šķēles bekona. Gailenes notīra un liek vārīties sālsūdenī - ~30 minūtes. Pa to laiku notīra dārzeņus, sagriež un pievieno tos zupai, ja nepieciešams, pieber vēl sāli. Zupu pasniedz ar apceptu bekonu un sasmalcinātiem zaļumiem. Var pielikt arī kādu karoti krējuma.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...