trešdiena, 2011. gada 17. augusts

Dārzeņu salāti ar rīsiem

Vispirms šos salātus sāka gatavot mana mamma, kura recepti esot izlasījusi kādā no "Ievas" žurnāliem. Sākumā raucu degunu - kā tas ir ar rīsiem? Bet tikai līdz tam brīdim, kad pagaršoju. Nu šie salāti jau vairākus gadus tiek gatavoti arī mūsmājās. Ziemā pazūd vieni no pirmajiem, jo tiem pielietojums plašs - var ēst gan kā salātus, gan piešaut zupai.
 
Sastāvdaļas:
sīpoli – 1 kg
tomāti – 3 kg
burkāni 1 kg
paprika – 1 kg
cukurs – glāze
sāls – 2 ēdamkarotes
etiķa esence – 1 ēdamkarote
vārīti rīsi – 2 paciņas
augu eļļa – cepšanai
Pagatavošana:
Sīpolus sagriež un eļļā apcep. Tomātus sagriež un liek katlā, pievieno rupji sarīvētus burkānus un sagrieztu papriku, pieliek saceptos sīpolus. Dārzeņus, ik pa laikam maisot, uz lēnas uguns vāra ~30 minūtes. Beigās pieber garšvielas, iebirdina vārītos rīsus. Visu kopā pavāra vēl ~10 minūtes. Pielej etiķa esenci, sajauc un pilda burkās.
No minētā daudzuma sanāk ~ 10 puslitra burciņas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...