piektdiena, 2011. gada 5. augusts

Dārzeņu sacepums

Kad tad citad, ja ne tagad? Es to par dārzeņu jauno ražu. Garšos arī gaļēdājiem, jo šo sacepumu var ēst kā piedevu, piemēram, cepetim.
Nepieciešams:
1 cukīni
2 tomāti
½ baklažāna
2 sīpoli
3 ķiploka daiviņas
sāls
garšaugi – pēc vēlēšanās /timiāns, oregano. baziliks, rozmarīns/
siers – pēc vēlēšanās /man mocarella/
Pagatavošana:
Baklažānu sagriež šķēlēs, pēc tam mazākos gabaliņos. Saliek traukā un pārkaisa ar sāli, atstāj uz kādu pusstundu. Pēc tam noskalo aukstā ūdenī un nosusina ar papīra dvieli.
Sīpolu un ķiploku sasmalcina, apcep  un pārliek cepamtraukā. Tajā pašā pannā apcep baklažāna gabaliņus. Gatavus ber virsū sīpoliem un ķiplokiem, sajauc un pārkaisa ar sāli.
Tomātus un cukīni sagriež ripās un pamīšus liek virsū baklažānu kārtai. Pārkaisa zaļumus, sāli, mazliet aprasina ar olīveļļu. Cep 200C ~30 minūtes. Beigās uzliek siera gabaliņus un cep līdz tas izkusis.

1 komentārs:

  1. tā kā man jau ir karsts laiks, nolēmu, ka dārzeņi būs tieši laikā.
    nekļūdījos. perfekti! :)

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...