otrdiena, 2011. gada 30. augusts

Cepts cauraudzis pikantā mērcē

Sastāvdaļas:
cauraugusi cūkgaļa - 1 kg
sāls
mērcei:
krējums – 250 g
majonēze – 250 g
ķiploki – 5-6 daiviņas
sīpoli – 2-3
sinepes – 2 tējkarotes
mārrutki – 2 tējkarotes
galda etiķis – 2 ēdamkarotes
Pagatavošana:
Gaļu sagriež šķēlēs, izklapē un cep gatavu, pārkaisa ar sāli. 
Pagatavo mērci -  sajauc majonēzi ar krējumu, piejauc mārrutkus un sinepes. Beigās mērcei piejauc etiķi. Minētās proporcijas mērcei ir nosacītas - tās katrs var variēt un pagatavot mērci tik pikantu, cik vēlas.
Traukā liek kārtu gaļas, tai virsū pārkaisa sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus, tad pārlej mērci un tā atkārto vairākās kārtās. Liek ledusskapī, lai ievelkas garšas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...